Jun 12, 2017

Berniaga Tanpa ILMU? Ada BERANI?

Korang, korang pernah berniaga tak?


Macam mana permulaan korang berniaga ye? main berniaga je ikut rasa atau korang memang belajar macam mana cara yang betul untuk berniaga?

Syida ingat dulu-dulu pengalaman Syida mula berniaga tak pernah belajar pun.. main ikut suka je. Zaman tu belum kawin lagi, Syida dengan tunang masa tu buat macam-macam biz objektif dia of couse la nak nak cari extra duit kan

Apa-apa peluang yang kami rasa boleh jalan kami buat je.. dari join MLM yang ntah apa-apa (tipu punya skim), Jual baju dan tudung, Jual LIKE link (ni pun scam), jual perfume, jual kuih raya dan macam-macam lagi. Hebat tak kami?


Hebat gilerrr kot.. semua biz yang rasa logik dek akal dan boleh dapat duit semua kami cuba buat. Last-last korang tahu tak apa yang jadi? Semua nya GAGAL! hahaha.. konfiden giler nak berniaga kan

Korang rasa kenapa kami gagal dulu? 

Sebab Biz kami ke yang tak betul? atau sebab kami yang tak serius? atau sebab berniaga ikut suka dan ikut rasa?

Jawapan dia semua diatas.. haha

Asas dia satu je sebenarnya.. TIADA ILMU..

Dek kerana TIADA ILMU semua perkara diatas terjadi. Dari ditipu biz yang konon nya MLM betul, sehingga la biz yang betul-betul boleh jana duit tapi kami pula yang main berniaga ikut suka




Atas kesedaran tersebut lah hari ni, Syida sangat menekan kan kepentingan ILMU kalau betul-betul nak berjaya dalam Biz. Usahawan-usahawan PIN dalam team Syida, wajib untuk belajar kalau serius nak berjaya!

Bukan 100% kesalahan Biz yang korang pilih kalau korang tak berjaya.. Tapi sebab utama adalah dari diri kita sendiri kalau kita gagal



Kalau kita ada ILMU, pasti kita tahu apa biz yang kita nak pilih untuk berniaga. (tak la kena tipu dengan skim cepat kaya yang ntah apa-apa tu)

Kalau ada ILMU, kita pasti akan serius berniaga. Sebab kita tahu apa tujuan utama kita berniaga dan matlamat kita akan jadi sangat-sangat jelas

Kalau ada ILMU, kita tak akan berniaga ikut suka dan ikut hati. Setiap keputusan dan startegi yang kita buat pasti ada sebab musabab nya

Kalau ada ILMU, Kegagalan akan takut untuk menghampiri kita. Kita dah persiapkan segala mungkin pendinding untuk memastikan tiada sebab kegagalan untuk datang menyinggah kepada PIN

BERNIAGA GAYA PIN..


ILMU adalah perkara utama yang kami tekankan untuk PIN Preneurs, sebab utama Syida tak nak usahawan PIN Preneurs dalam team Syida lalui kegagalan yang Syida pernah rasa dulu. Walaupun orang cakap tanpa kegagalan tak akan rasa kenikmatan kejayaan, Tapi kalau boleh kita elak kan dari menempuhi nya kenapa tidak kita elak kan



Nak menjual hatta sekotak Min Kaffe dalam PIN pun kami tetap tekan kan ilmu.

Kena belajar macam mana nak menjual
Kena belajar macam mana nak promote
Apa ayat yang sesuai dah tidak digunakan 
Apa apa kaedah dan startegi yang betul
Dan sebagainya..

Ini la apa yang Syida dan PIN percaya, korang tak akan boleh capai apa-apa tanpa ilmu dan panduan ilmu yang betul. Dalam konsep 'Berniaga Gaya PIN' ilmu bukan hanya main bagi je, peminpin-peminpin PIN juga pergi belajar untuk memperkasa kan ilmu untuk PIN Preneurs.

Ilmu bukan setakat disampaikan secara general, tapi kami di PIN adakan sesi khas caoching berkumpulan atau secara individu?

Mesti mahal kan kalau nak bayar untuk belajar Berniaga Gaya PIN ni?

Hehe.. korang kalau rasa nak bayar, meh sini PM Syida untuk syida keluar kan invoice. Tapi percaya tak kalau Syida katakan semua sesi pembelajaran bersama PIN adalah PERCUMA!! 100% PERCUMA

Ha.. Boleh percaya tak?

Support kami tidak terhad secara offline atau secara bersemuka. Mungkin ada dikalangan PIN preneurs yang ada kekangan waktu ataupun jarak kan. Tak kan mereka tak boleh nak belajar. Mereka pun ada impian untuk berjaya kan.. 

Kami tak zalim untuk paksa anda follow setiap time dan tempat kami, Syida juga sediakan banyak online tools dan ONLINE sesi istimewa untuk PIN Preneurs. Kelas melalui teleconferencing, LIVE Video, Telegram dan sebagainya adalah antara tools yang banyak membantu PIN Preneurs.

Rasa nya tiada alasan untuk berkata tidak atau membina alsan untuk berjaya jika diri kita membenarkan untuk berusaha dan memantapkan ilmu sebelum kita betul-betul masuk ke medan perniagaan yang sebenar.

Berniaga ni tak mudah, tapi ia tidak juga sukar kalau kita tahu apa cara nya nya betul. Sentiasa cari pembimbing dan sentiasa beranya kalau tak tahu. Tiada ruginya menurunkan ego kita untuk berjaya. 



Orang kata kalau nak 1000 daya tapi kalau tak nak cukup dengan 1 alasan sahaja dah membolehkan kita berada di tempat yang sama tanpa kemajuan

Apa-apa pun semua pilihan korang. Syida just bekongsi apa yang pernah Syida lalui dan apa yang sedang Syida lalui sekarang. Pengalaman memang sentiasa mematangkan kita. Dari pendalaman juga kita belajar untuk pertinkatkan usaha dan memperbaiki kelemahan kita

Jalan dah tersedia untuk siapa yang mahu. Kenapa harus menunggu lagi sedangkan orang lain sibuk berlumba-lumba memrealisasikan impian perniagaan mereka

Jom bersama Syida dan PIN Preneurs. Kita bina empayar perniagaan yang terhebat bersama satu keluaarga yang LUAR BIASA Hebat.. PIN


Jom BERNIAGA GAYA PIN Bersama-sama Syida dan PIN Preneurs

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...